Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2010 23:34 - Конкуренция по време на криза
Автор: harvi Категория: Бизнес   
Прочетен: 1430 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 19.03.2010 23:35


  Ако сте се преборили с най-често допусканите грешки в малкия бизнес, които коментирах в предишните седем постинга, вече сте готови...
...да отворите вратата на своята крепост и да се огледате навън...
А там е царството на Конкуренцията. Тя се стреми да завладее всички поданици на царството, наречени Клиенти. Армията й е въоръжена с най-мощния й арсенал - ниски цени, приемливо качество, множество промоции, търговски отстъпки, гаранционно обслужване. Най-отпред с гордо вдигната глава крачи генерал Маркетинг, а плътно до него е изправила осанка дясната му ръка Реклама. От ефира напада ескадрилата на Рекламните клипове, веят се фирмените знамена на Конкуренцията.
Водена от талантливите стратези, армията обсажда отстъпващите Клиенти. В този момент Конкуренцията царствено отваря портите на своя дворец, наречен Фирмен магазин, и примамва Клиентите да се предадат с обещанието за справедливо царуване.
Макар и все още със съмнения, поданиците, наречени Клиенти, се чудят дали това е единственият им изход. Молят се да се появи някой юнак, който да ги избави от тиранията на Конкуренцията.
Сега идва вашият ред да прецените силите си. Имате ли достатъчно смелост да се опълчите на Конкуренцията? Понеже не разполагате с мощта на нейната армия, трябва да измислите стратегия как с мъдрост, хитрост и съобразителност да освободите Клиентите от хватката на Конкуренцията. Съберете своята вярна дружина и я въоръжете с честност, лоялност, доверие и приятелство.
Изпратете съобщение на Клиентите, че сте тръгнали за тях, дайте им надежда, така че те да съберат сили за съпротива.
Сетете се за поговорката, че малките камъчета обръщат колата. Открийте ги и примамете вражеската армия да премине точно върху тях. Използвайте, че тя е тежковъоръжена и следователно тромава, а вие сте леко и бързоподвижни. Появявайте се там, където не ви очакват.
Намерете пробивите в строя на Конкуренцията и се вклинете в тях.
Използвайте най-слабото място на Маркетинга и Рекламата - тяхната самонадеяност и себелюбие и ги вкарайте в собствения им капан. Ако се преборите с тях, армията им ще се разпръсне и Конкуренцията ще се оттегли.
Не се успокоявайте от победата. Вие сте на война. Бъдете винаги нащрек и наблюдавайте позициите си.
Обещайте на освободените Клиенти обич и грижа и спазете обещанието си. Дръжте на дадената дума.
Така Клиентите ще се превърнат във ваша армия. Ще ви дадат нови сили за да тръгнете към следващата битка за територия на Конкуренцията.
Не забравяйте, че лоялността на Клиентите е вашата награда!
       


Тагове:   криза,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: harvi
Категория: Бизнес
Прочетен: 607989
Постинги: 63
Коментари: 871
Гласове: 6334
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930