Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2010 09:47 - 3D живот без очила
Автор: harvi Категория: Бизнес   
Прочетен: 13986 Коментари: 15 Гласове:
30

Последна промяна: 24.06.2010 14:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
imageimage Какво би се случило, ако гледате 3D филм и свалите очилата си? Образът се размазва и става неясен, чувствате напрежение в очите и много скоро - тежест в главата. Когато отново си поставите очилата, дори най-малките детайли стават кристално ясни и вие се пренасяте в действието. Обхващате цялата картина в завършения й вид, разбирате смисъла и силата на ефектите.
Много често собственият ни живот протича покрай нас като
3D филм, за който нямаме очила. Стъпваме във въздуха, защото не можем да премерим точно крачките си, блъскаме се един в друг и се движим пипнешком. Скоро идва онази тежест в главата ... 
Време е за очила.
Може би неочаквано за всички, тази функция има въпросът "Защо". Честният и откровен отговор пък е онзи механизъм, който превръща мъглата в трептящ от свежест и наситен със смисъл живот.
Нека ви демонстрирам.
Можете ли да кажете, ако имате партньор, защо го обичате? Тук отговор от типа "Ами, просто го обичам" или "Не мога да го обясня, но го обичам" не е приемлив. Само заради очи, поглед, усмивка, коси или крака също не можете да живеете заедно 40 години :) Не говорим за влюбване. Знаете ли, че честният отговор може да промени живота ви. Представете си, че се окаже, че това, което си мислите, че обичате, са всъщност незначителни неща, които подсъзнателно сте преувеличили многократно, за да туширате липсата на други важни за вас неща? Ако обичате представата за нещата, а не тях самите? Ако бъркате очакванията с реалността?
Представете си, че заедно с партньора си четете редовно обявите за продажба на имоти, разглеждате списания с хубави къщи, обикаляте всяка седмица мебелните магазини, сядате върху изложените гарнитури, посещавате Техномаркет или Технополис, изучавате до най-малки подробности проспектите за новите коли по марки и модели, дори обсъждате с търговците схемите за плащане и правите няколко обиколки с колите, засипвате се с брошури за туристически дестинации - но за нито едно от всички тези неща нямате достатъчно средства, за да си го позволите, тогава вие живеете с мечтата, а не с действителността. Писала съм колко е важно да имаш цел и оптимистично очакване. Сега обръщам вниманието върху това, да правим разлика между желаното и реалността. Защото много често ние живеем с илюзорна представа. Обичаме идеята, но понякога не познаваме действителността. За да бъде всичко наред с горната представа, би трябвало да си направите план как да увеличите доходите си, да решите какво ви е необходимо и да предприемете действия в тази посока. Ако не го направите, ще живеете в приповдигнат дух известно време, докато осъзнаете, че сте част от една химера.
Да се върнем на въпроса защо обичаме партньора си. Ако си отговорим честно, ще знаем защо ще можем или няма да можем да живеем без него.
Да продължим нататък.
Защо работим, каквото работим?
Защо живеем, където живеем?
Защо точно това са или не са приятелите ни?
Защо ежедневието ни е такова, каквото е?
Защо търпим нещо, което не искаме?
Защо не променяме неща, които можем, но не искаме?
Да поиграем на онази детска игра, в която се задава въпроса "Защо" след всеки отговор. Така ще стигнем до дъното, до основата, до първопричината и същността и ... картината ще стане ясна, а животът ни -
3D.
Ще си заслужава ли някой да го гледа? Защо?


Тагове:   очила,


Гласувай:
30



Следващ постинг
Предишен постинг

1. moreto66 - Искам 3D!!!!
24.06.2010 15:49
Вече се чудех кога ще ни зарадваш с нещо ново, браво!!
Ясни и прости въпроси, на които понякога трудно намираме отговора. Знам, че си струва да търсим отговорите, един по един - отговаряме, докато образът на живота ни се избистри. И най-вече какво можем да променим и какво не. Но все пак първта крачка е да си зададем правилния въпрос навреме. И да действаме, макар че е трудно да направим крачката, да преодолеем страха, да се преборим със съмненията...ако..много ако, но нали животът ни е даден за да го живеем, а не да тлеем в нереалности, в мечти, които никога не сбъдваме. Мързел, страх, вяра, отговорност, решителност,....дълъг списък с понятия, с които трябва да сме наясно. Браво Еве, отново си напипала жилката на нещата!
цитирай
2. harvi - Здравей, Еми!
24.06.2010 17:52
Когато образът е ясен, е облян от една мека светлина, която сякаш струи от него и го прави жив, иска ти се да се протегнеш и да го докоснещ. Затова и хората, които са наясно със себе си, привличат като магнит последователи. А отговорите на въпросите няма да ни отнемат толкова време. Важно е дали искаме да научим истината за живота си. Поздрави :)
цитирай
3. hel - Много хубав и полезен постинг! Ч...
25.06.2010 01:45
Много хубав и полезен постинг! Чудесно сравнение. А с въпросите ще се заема по-сериозно (не че не съм го правла), нао няма да е точно сега!
Прочетох и други постинги и пак ще се връщам тук.
Поздрав за темите и гледните точки!
цитирай
4. harvi - 3. hel - Много хубав и полезен постинг!
25.06.2010 10:57
Много благодаря! Винаги си добре дошла! Приятен уикенд!
цитирай
5. compassion - Оригинално и сполучливо сравнение, Еве
25.06.2010 18:47
Да, въпроса ЗАЩО е отговор за мотивацията ни. Всяко едно действие би изглеждало различно в зависимост дали сме го направили, за да помогнем или за да навредим. "Всеки сам гради, но за какво: да събира или да разделя; сам пали огън, но за какво: да топли или да изгаря; сам търси другар, но за какво: да го използва или да го дари; сам избира пътя си, но за какво: да проправя път за двама или да стигне бързо върха, от където да властва над другия." Сигурно помниш това от "Проектът", но реших, че е хубаво да го повторя. Твоя постинг много ми хареса и ме вдъхнови да изкажа моите мисли, но ще го направя в отделен постинг. Много е дълго за обяснение.
Еве, радвам се, че в България има хора като теб. Дано ставате все повече.
цитирай
6. harvi - 5. compassion - Оригинално и сполучливо сравнение, Еве
25.06.2010 20:12
Благодаря ти, Руми! Ще чакам продължението при теб :) Колкото са по-ясни мотивите ни зад всяко наше действие, толкова по-свободни ще бъдем и ще бъдем в състояние да управляваме сами живота си. Поздрави :)
цитирай
7. makont - Ако знаехме точните отговори на всички тези въпроси
27.06.2010 00:04
може би щяхме да знаем какво искаме. Всичко е много сложно, но щом човек се чувства щастлив и след 26 години брак ( и пет години гаджета), както е при мен, мисля, че няма за какво да се питам. Както обичам да се изразявам аз: " Все още се натискаме в асансьора". Ако започнем много да си задаваме въпроси, мисля, че ще изпуснем насладата от дребните неща, които ни правят щастливи. Желая ти всичката щастие на света.
цитирай
8. harvi - 7. makont - Ако знаехме точните отговори
27.06.2010 13:38
Благодаря за пожеланието! Трябва да можем да си отговорим на важните въпроси. Както с всяко друго нещо - нужен е баланс :) Не е необходимо да ставаме дребнави буквояди. Но трябва да знаем накъде отиваме - и с кого :) Поздрави :)
цитирай
9. zvezdichka - Много си права Еви:
29.06.2010 14:29
"Но трябва да знаем накъде отиваме - и с кого :)." И постинга ти отново поставя акцента върху върху това човек да се научи да познава същността за нещата, а не просто да има първична представа за тях, защото първичната представа е лъжовна. Ако човек не се научи да прониква в дълбочина, няма как да предвкуси сладостта от живота.
Аз също съм си задавала този въпрос "Защо обичам партньора си?", въпреки, че не обичам много да си задавам въпроси. Но когато човек трябва да вземе важно решение за своя живот, той търси да е наясно. И е важно човек да гледа в една посока с човека, когото обича!
Поздрави за въпросите, които поставяш на дневен ред!
цитирай
10. harvi - 9. zvezdichka - Много си права Еви:
06.07.2010 16:19
Благодаря ти, Цани! Вие сте пример за двойка, която гледа в една посока, а тогава и хоризонтите са широки и далечни! Целият простор на живота е пред вас!
Има много наноси над същинските неща, които пречат да видим истинската картина! Правилните въпроси действат като водно умиване - но какво ли ще открием!?
цитирай
11. zvezdichka - Най-малкото,
08.07.2010 23:07
когато човек проглежда и му се отворят очите той започва да се диви на красотите, които съзира. Та относно това какво може да открие човек, когато започне да си задава правилните въпроси и още повече да намира отговорите - ами отговора може би е съкровище :).
цитирай
12. harvi - 11. zvezdichka - Права си!
09.07.2010 11:30
Много късове самородно злато са открити така! Поздрави :)
цитирай
13. priqtel12 - Да, ще си заслужава......
03.08.2010 23:24
ако сме отговорили истински и отговорите ни удовлетворяват....
цитирай
14. harvi - 13. priqtel12 - Да, ще си заслужава......
04.08.2010 00:05
Ако сме искрени и пред себе си. Много често се опитваме да се самозаблуждаваме, въпреки че в сърцата си знаем истината :)
цитирай
15. анонимен - Bill
30.11.2010 04:11

Dear Sir/Madam,

How are you? This is Bill from Holyking International Group Limited which is doing glasses,gift with long time.

We have you name from business website;we take this opportunity to write to you set up friend business relation;our products: Pinhole

glasses;3d glasses,party glasses,sunglasses(Rayban;Gucci;DG...);Plastic;earpieces,nose bridees... The quality is good with nice price.

Welcome your OEM;any idea/demand for us,plz feel free to let us know;your reply will be highly appreciated.


Regards,

Bill
Holyking Intl
_________________________________
ADD:Xixiang,Baoan,Shenzhen,China
www.holykinglasses.weebly.com
Tel: 0086 755 15817399705
MSN: holyking001athotmail.com
Skype: holyking001
E-mail: holykingintlathotmail.com
YIM: holyking001atyahoo.com.cn
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harvi
Категория: Бизнес
Прочетен: 609647
Постинги: 63
Коментари: 871
Гласове: 6334
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930