Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.03.2011 12:17 - Ако бях министър-председател (продължение)
Автор: harvi Категория: Бизнес   
Прочетен: 23358 Коментари: 39 Гласове:
34

Последна промяна: 07.03.2011 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В коментарите на предишния постинг ми зададоха следния въпрос:
39. анонимен: А как ще повлечеш цялата банда хрантутници, лентяи и търгаши?

Тъй като това е сериозен въпрос, реших да отговоря в нов постинг. Към решението на този проблем не трябва да се подхожда партийно и популистки. Ще ви разкажа личните си наблюдения от последните 22 години.
Първо ще направя едно уточнение. Няма да използвам изкуствено натрапените ни термини "роми", "турско етническо малцинство" и т.н. През многовековната ни история сме се наричали българи, турци и цигани и не сме имали обидни или подигравателни помисли, когато сме се обръщали един към друг. Имало е толерантност (през последните 130 години) и кротко съжителство. Днес много неправителствени организации, в желанието си да докажат необходимостта от съществуването, а оттам и финансирането си, насаждат изкуствено разделение и напрежение по места.
Нека да ви кажа нещо - аз се срамувам, че като общество допуснахме толкова голяма група да тъне в мизерия, неграмотност, безнадеждност и безпътица. Някои отделни по-малки групи деградираха до праисторическо съществуване. Не конкретизирам етнически групи - има представители от всички етноси.
Страната, извън големите градове, пустее; примиряваме се с политическото парцелиране не само на областите, но и на човешките съдби. За да се реши този проблем е необходима здравата воля на цялото общество.
Социалните програми, които разпръскват милиони левове, се финансират от моите и вашите пари, а резултат няма. Системата е сбъркана, защото не се занимава с причините, а замазва външно следствията.
Кои основно са безработни днес?
Предимно малцинствата, по-възрастните хора и младежите без трудов стаж. Пропускам темата защо и кой го допусна. Нека да ви разкажа нещо.
Преди много години посещавах протестантска църква. Едно лято отидохме в циганските махали в района на гр. Кричим. (Ако сте се наежили в момента, не го правете! Нека се концентрираме върху проблема!) От това, а и от други подобни пътувания, научих няколко важни неща. Първо, веднага се разбира дали си отишъл да помогнеш или отчиташ дейност. Приемат те по различен начин, допускат те до себе си или те наблюдават като циркова атракция. Културните различия трябва да се отчитат сериозно, изразните средства - също. По-добър резултат се постига, когато със съответните групи разговаря техен представител.
В някои махали имаше изградени с общи усилия помещения, които се използваха и от мюсюлмани, и от християни - и не си пречеха. Имаше взаимно уважение. Мисля, че в много цигански махали съществуват подобни стаи, къщи или помещения. Те имат особен статут за всички. Мисля, че там трябва да има училища за деца и за възрастни, но задължително трябва да преподават представители на отделните общности. Трябва да се обучат обучителите. Хората в тези махали са гостоприемни и сърцати, ако не гледаш на тях от високо като на измет.
Да, има много престъпност сред тях. Нека да ви попитам, не сме ли ги отхвърлили всички? Ако чуем за десетгодишна проститутка, помляно от бой двегодишно дете, наръгани при битов скандал хора, не махаме ли с ръка: "Е, циганска работа!" Ние като общество сме се примирили, че е възможно някой да не знае колко деца има, как се казват, къде са и какво ядат. Не сме ли приели като "нормална" гледката на деца, ровещи в боклуджийските кофи или разкарващи смърдящи каруци, натоварени с железа, по улиците!? Аз съм виждала детските им погледи към моята дъщеря. Уверявам ви, къса ми се сърцето, но не съм по-различна от всички останали! Тези деца не са избрали сами живота си, но ние с бездействието  и безхаберието си им го вменяваме като орисия!
Ако има обществена воля, ще се прокара закон, който да задължава ограмотяването. Закон, който гарантира ефективна присъда за посегателства над децата - физически, сексуални, психически.
Нека да ви разкажа още нещо. През 2004 година работех с едно сдружение в софийския район "Връбница". За честването на Деня на Европа училищата от района трябваше да подготвят танц, песен или сценка от някоя от страните-членки на Европейския съюз и да изготвят макет на популярна сграда от същата страна. В едно от училищата учеха предимно циганчета. Не мога да ви опиша колко се бяха старали децата от това училище да се представят добре, колко ентусиазирани бяха и как им светеха очите! Знаете ли, че има паралелки, от които, ако се запише циганче, родителите местят децата си?!
Така се въртим в затворен кръг - те, заради подобно отношение, а и заради безкрайните видове социални помощи, не искат да се интегрират, а ние не им позволяваме.
По време на възродителния процес бях студентка. Пратиха ни на извънредна бригада да събираме реколтата заради изселническата кампания. Знаете ли какво, тези хора обичаха земята си. Половин час преди заминаването си стояха при нас на нивата и ни се караха, ако настъпим някое растение или се отнесем нехайно към това, което правим. Тогава никой от нас не разбираше точно какво се случва, но на тези хора им трепереха ръцете, когато докосваха земята. Аз това няма да забравя никога!
Имаме проблеми, защото ни накараха да се намразим един друг, да мразим себе си и поради това, да отричаме всичко!
Огромна територия пустее, а никой не знае колко точно са безработните. По-възрастните може би си спомнят, че преди години имаше 2% данък за Фонд "Мелиорации". Днес всичко е разграбено и унищожено. Вместо 6 човека да метат в 2 кв.м., да пълнят чували, които да изсипват 50 м. по-нагоре и отново да ги метат, а двама души да отговарят за тях, по-добре да се раздава под някакъв вид аренда държавна и общинска земя за обработване, да се копаят напоителни канали, да се върши нещо градивно. Скоро чух, че не можело да се събори незаконно издигнато селище, ако не се предостави място за живеене. Ако има воля, може да се посочи място, където да се обработва земя, да се полага труд, да се изкорени лентяйското отношение към живота.
Младите хора не могат да си намерят работа, защото образованието не им дава никаква подготовка за реалния живот. Много възрастни хора притежават професии и квалификации, които са отдавна  остарели и неприложими. На държавата ще й бъде по-евтино да осигури достъп до ефективна преквалификация, отколкото да издържа трайно безработните. Вярно е, че много хора трайно са изгубили трудови качества, но възрастните са много по-отговорни в работата си, защото знаят какво могат за изгубят.
За престъпниците също сме си виновни ние самите, защото търпим тази съдебна система през целия преход. Гледаме цирка на съдиите и прокурорите и нищо не правим, само ги освиркваме. Общественият натиск има голяма сила, но ние не я познаваме!
Не можем да изискваме борба с престъпността, ако полицаите придържат с колене разпадащи се бюра в порутени сгради. Всички гледаме "От местопрестъплението..." Колкото и художествена измислица да има, трябва да си признаем, че нашата полиция даже и не сънува подобна техника (затова и толкова ни пази...) Свидетели сме на постоянни оправдания "ние ги хванахме, те ги пуснаха" и на "няма качествен доказателствен материал". Трябват обучени експерти в криминологията, материална база, ред и дисциплина, непротиворечаща си законова уредба, обществена намеса в правораздаването. Не може съдебната система да бъде държава в държавата. Трябва да има съдебни заседатели и граждански контрол над съдиите. Трябва да има строга наказателна отговорност за докторите и вещите лица издали фалшиви епикризи на престъпните босове. Необходима е действаща програма за защита на свидетелите, съдебните заседатели и съдиите.
Но най-важна е обществената воля. Ако искаме реформа в тази област, трябва да сме готови, че всичко това струва много пари. Ако борбата с корупцията и престъпността е най-важна, трябва да преглътнем, че няма да има достатъчно средства в други области.
Причината е, че и в държавните финанси се въртим в омагьосан кръг. Не си плащаме данъците и осигуровките, защото парите ни се разхищават за свръхлуксозни ремонти на офиси, закупуване на ненужни луксозни лимузини за чиновниците или откровен грабеж. Така нито има пари в бюджета за истински действия, а не за симулиране на такива, нито ние получаваме желаното качество на живот. И тук стои въпросът за кокошката и яйцето...
Нехранимайковци винаги ще има, докато има търпимост, докато има възможност за далавери, корупция и безотговорност.
Гражданското общество е загрижено общество. То не позволява някоя част от него да бедства, да бъде отхвърлена или използвана с нечисти намерения. Гражданското общество се интересува от делата на държавата и благоденствието на всеки поотделно. То е сплотено и има ценности, валидни за всички.
Ние все още не сме гражданско общество. Нещо още по-лошо - не искаме да станем такова. Не ни интересува! Не вярваме на никой и затова сме лесна плячка за майсторите на играта.
Има една красива дума - "присърце". Хайде да помислим за общите си проблеми присърце!
Тогава ще намерим изход!



Гласувай:
34



1. evrazol - Има една красива дума - "присърце".
06.03.2011 13:23
И още едно две простички неща - Добронамереност, Чистосърдечие.
Ама страх, егоистичен страх да не се минем ни затваря в себе си.
Това е добър начин да формираме седем милиона малцинствени групи.
цитирай
2. harvi - 1. evrazol - Има една красива дума - "присърце".
06.03.2011 15:12
Прекрасен коментар! Благодаря!
цитирай
3. tit - Вярвам, че някой ден нагласата ще се промени, Харви!
06.03.2011 16:18
Че все някога ще проумеем, дето за да сме добре и другите трябва да са добре, инак сме сити , но ни е чоглаво!:))

****************************************************
Прощавам и простено да ми е!:)
цитирай
4. diso - Трябва да си повярваме, че съдбата ни е в нашите ръце
06.03.2011 17:24
и да осъзнаем, че всички сме един народ и съдбата ни е свързана. После да се научим, че само с обединени усилия можем да постигнем успех.
Казваш много неща, с които съм съгласен.
цитирай
5. harvi - 3. tit - Вярвам, че някой ден нагласата ще се промени, Харви!
06.03.2011 17:50
Тит, ние самите трябва да го проумеем, иначе сме пионки в нечия игра на шах. Като първа крачка още от днес можем да поглеждаме към другите по-дружелюбно. Засега сме по правилата на "Разделяй и владей". Поздрави и нека сме сити в дух, душа и тяло :)
цитирай
6. harvi - 4. diso - Трябва да си повярваме, че съдбата ни е в нашите ръце
06.03.2011 17:53
Точно това е - ние сме един народ и споделяме и радостите, и неволите. Като ще строим инфраструктура, да започнем от мостовете помежду си :)) Благодаря за коментара!
цитирай
7. boyanboyanov - Здравей Харви
06.03.2011 18:55
Виждам , че си бил в евангелските среди и си бил търсещ човек , а който търси намира , акоито мисли ,че е намерил вече е загубил Затова уважавам мнението ти , дори и когато несъм съгласен с теб Продължавай датърсиш Търсещите хора ще променятдържавата ни За да пресека нездравите размисли ще кажа , че съм дълбоко осъзнат Православен християнин
цитирай
8. harvi - 7. boyanboyanov - Здравей Харви
06.03.2011 19:27
Аз все още съм вярваща, но се научих, че щом вярваме в Светата Троица и в Библията, сме от едно семейство. За съжаление и вероизповеданията не бяха пощадени от случващото се в партийните среди - делене, отлюспване, "много вожд, малко индианец". А най-важни са хората и това, което е в сърцата им. Според мен живеем във време като това на Неемия - земята ни е разграден дом и само с общи усилия можем да съградим стените си и да върнем живота между тях. Поздрави!
цитирай
9. boyanboyanov - как според теб можем да оградим д...
06.03.2011 22:20
как според теб можем да оградим домът си и да върнем живота в него
цитирай
10. harvi - 9. boyanboyanov - как според теб можем да оградим д...
06.03.2011 22:32
С общи ценности, обща кауза, много работа там, където работим, учим и живеем, позитивно отношение и силна надежда. С една дума - вяра, че можем да успеем като народ и държава. Нека поне веднъж в живота си да паднем на колене пред Бог и да искаме прошка! Вярата ни е превела през вековете, ще го направи и сега. Това, което ни разделя, е много по-маловажно и незначително от това, което може да ни обедини като народ и нация. Съгласен ли си?
цитирай
11. анонимен - "Рибата се вмирисва откъм главата"
07.03.2011 10:05
А на всички избори чакаме някой "да издигне" кандидат, за когото да гласуваме!
Много се чудя, кога най- сетне ще започнем да се събираме "по махленски", за да си изберем сами кандидат и да си гласуваме за него! Независимо, позволява ли го законът или не! Защото законът сме ние - хората! Даже законът да изисква нещо друго, има начин да се преборим, и да го наложим. Когато познаваме даден човек като морален и съвестен, когато му знаем имотното и семейно състояние, ще можем по- лесно да го контролираме. Не мога да разбера хората, които доброволно се отказват от реалната си сила, а после мрънкат! Благата се произвеждат от обикновените хора, а "министър" преведено означава "слуга".
Някой би ли плащал заплата (в случая- данъци) на слугата си, ако той не работи и то съвестно?! Например на съдия, който разполага с имоти и "Мерцедеси", а хората са недоволни от него?! Или на депутат, който я ходи, я не на работа, а и когато ходи само гласува каквото му е предложено, без да се е съветвал по въпроса с избирателите си? Без даже да е взел думата или не разбира какво гласува? Няма значение, дали е специалист в областта, защото знаем, как адвокатите оправдават престъпниците, какво остава да манипулират "неспециалиста"! Правото не е ничия собственост, както моралът не се "удостоверява" единствено с дипломата за юрист!
цитирай
12. harvi - 11. анонимен - "Рибата се вмирисва откъм главата"
07.03.2011 11:17
Много ми хареса коментарът Ви! Благодаря Ви за него! Това, което казвате, може да се случи, ако се промени законодателството, свързано с изборите. Ако се въведе мажоритарната система и се промени изискването за броя на издигащите определен кандидат. Тогава отделните общности ще бъдат по-въвлечени в обществения живот и съответно по-отговорни към него. Мрънкането е голяма тема :))
Ще се радвам и друг път да ми идвате на гости! Поздрави :)
цитирай
13. boyanboyanov - 11. анонимен - "Рибата се вмирисва откъм главата"
08.03.2011 17:21
Не искам да го възприемаш като заяждане Вярно е че все чакаме да ни" оправят" и това е голям проблем Но да говорим , как трябва да се съберем" по махленски " , как трябва да си издигнем кандидат и дори начина да е незаконен, щом народа гоиска ще си го натикаме в политиката , защото народа е закона За мене това са кръчмарски приказки , от които няма файда , защото това за което говориш е революция ,а днес в България няма как да стане За това че тряба да избираме" наш човек" ,не винаги е правилно Според мен трба първо да е боат ,защото вече ще си му видял акъла , второ да е от сой както са казвали дедите ни Проблема е че богати хора ,които пазят чисто семейното име ще се появят чак след 20- 30 години/чел ли си книга "изход" от библията/ Соред мен до тогава , а и след това трябва граждански натиск до дупка
цитирай
14. gita969 - Много хубав анализ
08.03.2011 23:37
много може да се напише за интеграцията на циганите. А най- грешното е да се поставят под един знаменател. Има куп неправителствени организации под формата на сдружения и фондации, чиято цел на учредяване е подпомагане на рисковите малцинствени групи. Кандидатстват по проекти. те биват одобрени и ..... Една ромска инициатива всяка година харчи по 30000 лв. за почистването на реката във Факултета. Купуват учебни помагала, закуски на учащите циганета, но от пусто в празно. Имаше един проект в свло Ковачевци , Самоковско, по който на роми им се раздаде замя за обработване ,добитък и къщи за обитаване. Земята пустееше, добитакът бе изяден, а къщите останаха без дограма.И понеже първите се провалиха проектът се стопира. Факт е ,че нямат никакви трудови навици. А относно религията: Болшинството от тях са евангелисти и се опитват с вяра да променят живота си. И това,което не успява да ги социализира го прави вярата. Че то има толкова български деца в ужасно положение. Сегашната шефка на Агенцията за закрила на детето Надя Шабани бе адвокат, който регистрираше НЕПЕОТА и работеше по такива проекти. По мои наблюдения от хъса и амбицията й от онова време нищо не и е останало. От там започва тишината.Най лесно е да се работи от позицията на държавата.Там индивидуална отговорност няма,а претенции и некомпетентност всякаква.
цитирай
15. harvi - 14. gita969 - Много хубав анализ
09.03.2011 00:37
Благодаря за този коментар! Много инициативи се провалят, защото няма единна държавна стратегия по този въпрос. НПО-тата работят "на парче". Когато се изхарчат толкова пари за иначе хубави инициативи, но не се изкорени основния проблем - резултатът е нулев. И винаги се намира някой, който иска да "се присламчи" към финансовата трапеза. Когато се позволява такова струпване и издигане на незаконни гета, се възпрепятства интегрирането на циганите - този район започва да се отбягва, никой не смее да мине оттам, да не говорим да живее наоколо. Само за няколко месеца всичко се превръща в бунище. Освен това всички се борят за едни и същи боклуджийски кофи.
Не могат и директно да отидат на нивата, защото те носят разрухата в себе си. Дори не мога да кажа, че имат първобитно отношение, защото действат разрушително, а не съзидателно. Но ако са по-малко на брой, по-лесно могат да попиват култура от заобикалящите ги. Определено не трябва да се слагат всички под един и същи знаменател. Има много образовани и реализирани цигани, които никой не гледа с подозрение, защото са напълно интегрирани. Точно това е доказателството, че народът е толерантен и когато всеки си носи отговорностите, няма проблеми в съвместното съжителстване. Преди да се прави каквото и да е, трябва ускорено да се премине към ограмотяване, а в последствие и към образоване на това население. Трябва да се изграждат хигиенни и здравни навици, умения за общуване и постепенно да се утвърждава ценностна система.
Не вярата пречи за интегрирането. Пречи консуматорското отношение - да ходят на църква, защото там се раздават дрехи, храни и помощи. Има цигански християнски семейства, които изграждат хубави къщи, намират си работа и се трудят усилено и държат децата им да бъдат образовани. Други си носят манталитета на просяци и нищо не ги интересува. Но ние, българите, не можем повече да си затваряме очите или да си крием главите в пясъка.
цитирай
16. harvi - продължение...
09.03.2011 00:42
Що се отнася до Агенцията за закрила на детето, много пъти съм казвала, че това е куха структура, направена само за да се имитира дейност пред европейските и световни организации. Самата агенция не работи, дава методологични насоки на Отделите за закрила, които пък са към Министерството на социалните грижи. А там пък никой не се грижи...
Ето точно такъв разговор трябва да се води - с факти, цифри, аргументи и да се стигне до правилното решение!
Пак заповядайте тук!
цитирай
17. inel379 - Изключително осмислено написан постинг!
09.03.2011 11:19
Неграмотността ражда безнадеждност, безпътица...престъпност!
Това е причината и за раждането, и за умирането на идеите!
Повече от 20 години живеем така!
Индивидуалната конкретна активна намеса е плодовита, но не е масова и това очевидно не само не е достатъчно, но някакси се губи. Слаби са обществения глас и воля! Твърде малко са отговорните социално хора с власт.
Вземаме "присърце" онова, което можем да променим, защото е наивно и безполезно да хабим енергия за неща, които не са по силите ни. На този етап. Поне с мен е така.
Народът добре го е казал: "Една птичка пролет не прави!" Но...пролетта идва, когато се появат и други нейни предвестници!
Отдавна е време! Вярвам в това! Общественият натиск трябва да се засили повече. Той е в ръцете на грамотните хора, социално отворени и истински загрижени за бъдещето!
Поздрав!

цитирай
18. harvi - 17. inel379 - Изключително осмислено написан постинг!
09.03.2011 14:54
Благодаря ти! Неграмотността е като воденичен камък на шията на народа.
За птичките ... Мисля, че първо някой трябва "да снесе яйцата", после да ги мъти и тогава да се народят повече птички :)) Ние тук мътим яйцата :)))) Дано да станат повече птички и да направим пролетта!
Поздрави и от мен!
цитирай
19. injir - , , Днес всичко е разграбено и уни...
09.03.2011 17:57
,,Днес всичко е разграбено и унищожено.,, Трябва ни нова държава.
цитирай
20. harvi - 19. injir - , , Днес всичко е разграбено и уни...
09.03.2011 22:45
Да, имаме Първо, Второ и Трето Българско царство, тоталитаризъм и организиран преходен грабеж. Време е да се разберем за новите основи на новата държава и, както е модерно да се изразяваме, да сключим нов обществен договор. Но във всеки договор има и права, и задължения за всяка от страните. Не може едната страна да има само права, а другата - само задължения. Сега трябва да открием онова, около което бихме се обединили всички. Поздрави!
цитирай
21. moreto66 - Еве, това го преживяхме..
23.03.2011 15:17
Еве, съгласна съм със всичко. преживяхме какво ли не през годините. За съжаление в България едва едва се забелязват слаби наченки на гражданско общество. през целия ми съзнателен живот съм видяла българите сплотени само през 94г. на световното по футбол. ... Сега - нямаме търпимост един към друг, нулева толерантност към малцинаствата, ядем се един друг вместо да впрегнем цялата тази енергия в градивни дейности. Много мога да коментирам,но спирам дотук.
Ако някой ден се кандидатираш за президент, аз ще те подкрепя.
Поздрави!
цитирай
22. pagan - Към 13.boyanboyanov
23.03.2011 15:48
Извинявам се за "анонимността", просто не бях се "логнал"!
Не знам дали звучи "революционно", но си мисля, че в момента в България "богат" е символ на "корумпиран", или даже на престъпник, поради подмяната на "пропуснати ползи" с "приватизация" и други подобни"реформи" на "прехода"! По същата причина хората "от сой" бяха ограбени, т.е. "пауперизирането" на "гнилата интелигентщина" продължава и днес! Думите в кавички са цитати от речника на комунистите! (Днес- мимикрирали в "социалисти", "костовисти", в ръководството на ДПС, даже и в СДС)! Обществото е пирамида, а пирамидите се строят отдолу нагоре! Освен това, какво означава "незаконен" Ако направим сравнение между нашите и европейските закони, ще открием, че много от нашите противоречат даже на конституцията ни, на европейското законодателство, на хартата за правата на човека и др. (Например това, че при съдебен спор с държавна институция или банка, в евентуално сключеният договор всички рискове са за сметка на частното лице (кредитополучател).
В пирамидата на обществото правилата са наредени така: морал,- обществен договор,(харта),- конституция,- закон,- подзаконова уредба, и т.н. При съществуващите закони всичко, което не е в интерес на силните на деня е противозаконно! Т.е. слагаш каруцата пред коня. Освен това, никъде не съм казал "наш" човек! "Избран" не означава "наш", а именно "избран" заради качества- (знаещ, можещ, искащ и най- вече МОРАЛЕН)! Който да мисли за обществото,- не за его- то! Т.е. и сега има такива хора, но не е задължително да са "богати", защото са ограбени! Поздрави!
цитирай
23. harvi - 21. moreto66 - Еве, това го преживяхме..
24.03.2011 13:32
Сигурна съм, че имаш много да предложиш и да споделиш! Ако се кандидатирам, ще ти предложа завидно място в екипа :))))) Поздрави :)
P.S. За уточнение - с Еми сме съученички и приятелки, затова си позволявам подобна шега. Не се вземам толкова насериозно!
цитирай
24. анонимен - yuFxWLkJp
25.05.2011 06:34
Hey, that post leaves me feeilng foolish. Kudos to you!
цитирай
25. анонимен - IDbbFDFUuvMsyi
25.05.2011 07:42
That's a mold-brkeaer. Great thinking!
цитирай
26. анонимен - RtFlVVIDGqawiAO
25.05.2011 13:42
Hey, subtle must be your midlde name. Great post!
цитирай
27. анонимен - XVJSjCLo
25.05.2011 15:13
Thanks for sharing. What a plesaure to read!
цитирай
28. анонимен - DWAnbRHzjcxr
25.05.2011 15:15
cwLvGo <a href="http://kahqggwtsnww.com/">kahqggwtsnww</a>
цитирай
29. анонимен - QYSXDwVvVWGZi
25.05.2011 19:35
YouВ’re a real deep tihnker. Thanks for sharing.
цитирай
30. анонимен - FKPSVFuBRC
25.05.2011 22:16
I feel so much happier now I understand all this. Thkans!
цитирай
31. pagan - Прочетох отново постинга,
25.05.2011 22:58
и реших да обърна внимание на следния факт. И в момента в МВР разполагат с едни куфарчета с всичко необходимо за взимане проби от кръв, косми, ДНК, отпечатъци и др., които стрували около 2 000 $. Някой ограбен да ги е виждал?! Освен това ако се съкрати числеността на полицаите (от 2 до 10 пъти), останалите пари ще отидат за материална база, повишение на заплатите и т.н. Ще може и да се упражнява контрол по- лесно върху по- малко персонал. Ще се намали и данъчната тежест върху данъкоплатците. Ще се увеличи и КПД- то на МВР- то!
цитирай
32. анонимен - PRiCUUUPVoVpinj
26.05.2011 13:26
RrBNAh <a href="http://xxehtbqlyqcc.com/">xxehtbqlyqcc</a>
цитирай
33. анонимен - MztGVaGlqPImz
26.05.2011 14:11
1ntUIU <a href="http://llkhwfpjhqco.com/">llkhwfpjhqco</a>
цитирай
34. анонимен - ZptvjfICzkamBRXXurZ
26.05.2011 18:34
wwtBus , [url=http://gudkbmpxextz.com/]gudkbmpxextz[/url], [link=http://fttgnodnyibo.com/]fttgnodnyibo[/link], http://nolrcbvcvniv.com/
цитирай
35. анонимен - pPLvefwsRTon
26.05.2011 18:45
RmFPF9 , [url=http://acjbkozdoexv.com/]acjbkozdoexv[/url], [link=http://cwqqwlytyzkf.com/]cwqqwlytyzkf[/link], http://hdlebqknapnp.com/
цитирай
36. анонимен - DTrdMnIVWODJOaSGTjs
26.05.2011 19:38
FzN5fJ , [url=http://laieawjhzgsf.com/]laieawjhzgsf[/url], [link=http://rvxdfjtnxhbn.com/]rvxdfjtnxhbn[/link], http://ldrjpazmcopp.com/
цитирай
37. pagan - Кой е този "PRiCUUUPVoVpinj, MztGVaGlqPImz , и т.н."?!
27.05.2011 23:25
какви са тези "линкове", (може би пълни с вируси?!?), и на какво "Есперанто" са коментарите му?! Ако някой знае нека сподели!
цитирай
38. harvi - 31. pagan - Прочетох отново постинга
28.05.2011 12:50
Съгласна съм, в МВР е необходима сериозна реформа и трябва да се започне от основите. Но това без желание и мотивация не може да се случи. Поздрави!
цитирай
39. harvi - 38. pagan - Кой е този "PRiCUUUPVoVpinj, MztGVaGlqPImz , и т.н."?!
28.05.2011 12:51
И аз нямам представа, но всеки може да се изразява с различни изразни средства :)) Приятен уикенд!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harvi
Категория: Бизнес
Прочетен: 606348
Постинги: 63
Коментари: 871
Гласове: 6334
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031