Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.04.2017 10:32 - КОЙ ЩЕ БЪДЕ НОВИЯТ БЕНКОВСКИ?
Автор: zaprehoda Категория: Бизнес   
Прочетен: 2586 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От  Захари Стоянов знаем, че предсмъртните думи на Бенковски били: "Моята цел е постигната вече! В сърцето на тирана аз
отворих такава люта рана, която никога няма да заздравей."

Резултатът: Русия има повод "да заповяда". Което и става на следващата година.

Някои отявлени русофоби обръщат внимание, че същият Бенковски платил по-рано да му обковат сабята с 400 златни рубли. И го обявяват за рубладжия. Което донякъде обяснява защо един човек, дошъл отникъде, прави неистови усилия да тласне недоволните българи към един бунт, който очевидно ще доведе до много жертви, но не и до реален успех. Ако не смята даването на повод на Русия да заповяда на Балканите.

Дали сме забравили точно този прочит на историята, в който рублите на Бенковски са не само случаен детайл, а са темелът на събитията?

Ако ние сме забравили, други не са забравили.

Привеждам откъс от интервю с нашумелия генерал Леонид Рашетников, познавач на българската история и политика. Интервюто е от "Портал Атака" от февруари тази година. Ето къде може да се намери.

http://www.vestnikataka.bg/2017/02/генерал-лейтенант-леонид-решетников/

"Могат ли българите сами да се справят със западното влияние тук, да му се противопоставят на фона на информационния монопол и при наличието на множество американски агенти на влияние в България?

- Мисля, че българите сами трябва да се противопоставят на всичко, което се внушава в България. Вече е дошло до край. Трябва българите сами да изразяват активно своята позиция, да не бъдат пасивни както сега - чак половината от населението на България не иска да участва в избори и не вярва в тях. Мисля, че без вътрешна, българска реакция на тези будалащини, нищо няма да стане. Както преди Освобождението, когато българите направиха Априлското въстание, тогава Русия и целият свят реши да помага. Ако българите ще си мълчат и ще избират същите деградирали политици - кой ще помага, никой няма помага. Има например партия АТАКА. Защо не гласуват? Тя издига правилни лозунги, правилни идеи. Защо?! Не ни харесва как този човек говори, как този човек се понася? Смисълът не е в много говорене, а в идеите, които предлага тази партия.  Хубави идеи! Трябва да гласуват. Защо гласуват за едни и същи и този перпетуум мобиле се върти, никакъв резултат няма и няма да има."

Тези десетина реда дават повод за сериозни коментари. Репортерката, която едва ли се отклонява от партийната позиция, вдига топката, като задава на генерала въпрос, свързан със "западното влияние". Един израз, който беше типичен за времената на Тодор Живков. Едно от най-тежките обвинения тогава беше, че си изпаднал под "западно влияние".

Следва открита "намеса във вътрешните работи", както бихме казали, ако генералът беше турски.

Пасажът за Априлското въстание може да се разчете като: Вие само ни дайте повод, та да дойдем да ви помогнем отново!

Дали е случайно, че също през февруари бяха разпространени резултати от изследване на Галъп интернешънъл показало как при нужда българите биха извикали на помощ Русия, а не НАТО, примерно. И този въпрос - за "братската помощ", е бил тестван и в други постсоциалистически страни.

Остава да потърсим отговор на последния въпрос: При каква ситуация българите биха потърсили помощ?

Ситуацията би възникнала, ако се намери някой да отвори някаква "люта рана" - срещу рубли или по-скоро срещу някоя по-твърда валута? Или в резултат на някакви политически сметки.

Първото нещо, което човек може да се сети, дали традиционното предизборно влошаване на отношенията с Турция е имало за цел повдигане на изборните резултати или е част от някаква стратегия.

То Путин и Ердоган днес се целуват, но какво ще стане утре - не се знае.

Така че да имам готовност за посрещане с хляб и сол.

Което може да бъде организирано още от следващото правителство...

 

 




Гласувай:
4



1. apostapostoloff - Съвсем другояче иглеждат нещата днес.
01.04.2017 17:02
България няма нужда от никаква помощ, зад гърба и стои най- мощната военна машина в цялата човешка история.

Рече ли някой главанак да и "помогне", отива на кино. Визирам Андрей Луканов, който се кълнеше в Москва, че ще направи всичко възможно България да НЕ стане член на НАТО.

И стана тя, каквото стана... Затова нито следващото, нито по- следващото правителство ще посмее дори да помисли за подобно нещо.
цитирай
2. shveik5 - Много, ама много точно казано.
02.04.2017 15:11
И прозрението не само че не е лишено от логика, ами даже си е направо един реален сценарии в стендбай. Колкото и подмолно да е руското течение и мерак да създадат водовъртеж, в който да ни потопят, то няма как някой неща да не излязат и над водата, да се видят . Както и това изказване, което е абсолютна намеса във вътрешните работи на България – да сочиш партия, за която да гласуват. Но, понеже генералът не е турски, а руски- шшшт, тихооо! В Русия съм, в Русия съм! Точно за това се създават опълчения от рода на динковците, за които и Първанов пледира, за да може в един момент да забъркат повода за питата и солта.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zaprehoda
Категория: Бизнес
Прочетен: 9455323
Постинги: 999
Коментари: 6456
Гласове: 8615
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031