Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2010 19:12 - Отворете си очите за новата България!
Автор: harvi Категория: Бизнес   
Прочетен: 40691 Коментари: 75 Гласове:
34

Последна промяна: 12.08.2010 20:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Сигурно ще ви предизвикам с това, което искам да споделя с вас. Но целта ми е точно такава. Има новородена България, която трябва да поставим в кувьоз, за да не я задушим с отровния си негативен дъх!
Какво имам предвид?
Вчера бях на кафе в Мола на "Цариградско шосе". Наблюдавах хората и им се радвах. Винаги се наслаждавам на свободата във въздуха на такива места, на усещането за нещо ново и по-добро, на усмивките на новите хора.
image   Искам да ви кажа, че докато са се изливали тонове негативизъм, отричане и присмех срещу всичко българско, незабелязано, като пролетни цветя, са поникнали новите хора и новият ден на България. Отворете си очите за тях!
България вече е друга!
Не плачете по миналото, а се адаптирайте към новото. Младите хора са различни, нямат нашите ограничения, рамки, крепости и страхове в умовете си. Тяхното мислене е без граници, те са част от целия свят. Наш ред е да ги догоним.
Хайде да обърнем внимание на последните 20 години от друг ъгъл, който все съзнателно пропускаме. За да не ви звуча отвлечено, няма да обобщавам, ще ви разкажа собствените си наблюдения.
Навремето, в квартала, имаше няколко магазинчета за хранителни стоки и един супермаркет. В магазинчетата трябваше да заставаме пред едно прозорче и да диктуваме на продавача какво да ни подаде, а ние прибирахме покупките в мрежички. Разликата в супермаркета беше, че имаше специализирани щандове, но отново без свободен достъп. За неща като етикети, съдържание, срок на годност и производител не ми е идвало на ума да гледам, не знам дали ги е имало по опаковките, а и тогава бях все пак в ранните 20 години. После се появиха мини и микро - маркетите в мазетата на блоковете и будките по ъглите. Вътре имаше три хляба, две пресни, три кисели млека, две бутилки олио и пет пакета захар. Такова беше и мисленето на продавачите, толкова им бяха и възможностите. Обаче ти знаеха и майчиното мляко и можеше да се жалвате един на друг докато дойдеше следващият клиент. Когато се появиха хипермаркетите, започнаха едни слухове и стари градски легенди за тях... Същите магазинери "опищяха орталъка" против тях, защото хората лесно се учат на по-добро и потеглиха с торбите към новите магазини. Да, там не ни познаваха, не знаеха кой кой е, но можехме да пипнем стоката, да я огледаме, да я помиришем и ако не я харесаме, да не я купим.

image
Накрая навлязоха световните вериги с високите си стандарти и новата култура. Колкото и да ги оплюваме, те промениха мисленето ни. Вдигнаха ни летвите.
Можем да си останем старите "прошляци", които влизат в старите "бълхарници" и купуват стогодишно сирене с неясен произход от неработещата хладилна витрина, а после да оплюваме родния производител. Изборът си е наш. Младите хора обичат да имат избор и избират по-доброто.
Преди имаше Универмази и ЦУМ. На щандовете за дрехи имаше 6 басмени сукмана в отровно зелено и бабешко кафяво и пет бархетни ризи на квадратчета. Имаше и три контейнера с галоши. Да, имахме страхотна текстилна и шивашка промишленост, но те работеха само за износ, а парите отиваха във външнотърговските дружества, които после бяха приватизирани.
После се появиха кварталните магазинчета за дрехи и всичко останало, за което можеше да се намери място вътре. Не можеше да се влезе вътре от цигарен дим, а дрехите воняха на всевъзможни "аромати". Започна куфарната търговия с Турция, после ни наводниха с китайски стоки. Днес имаме молове, а пък те постепенно направиха цените поносими. Вътре е светло, просторно, прохладно, свежо и културно. Младите хора са там!
В кварталните магазинчета е по-скъпо от моловете, а ако влезеш, ще нарушиш спокойствието на продавачката, която  си решава десетата кръстословица за деня. Има и такива, които си купуват бельо втора употреба. Всеки си прави избора.
Преди ходехме на кино в мрачни салони със скърцащи седалки. Ако един мръднеше, целият ред се разклащаше. Разлика правеше само НДК. Днес имаме мултиплекси, Арена и други добри салони, в които можеш да се насладиш на звук и картина.
image
Днес имаме книжарници като "Хеликон", "Пингвините", "Orange", "АБВ". И знаете ли какво - пълни са с млади хора. За разлика от дюдюкането, искам да ви кажа, че те четат и то много, но не това, което ние мислим, че трябва да четат. Защото техният свят е друг и потребностите им са други. Но всеки книжар ще ви каже, че младите четат! Вижте им лицата във Фейса и в другите социални мрежи!
Преди можеше да се спортува само на стадионите, днес има фитнес зали, добре оборудвани, и младите са там! Те са разбрали, че спортуването е гаранция за здраве, намален стрес и добра форма. Ние нямаме навици, затова се оплакваме!
Ще кажете: "Да, ама нямаме пари за молове, книжарници и фитнес!" Но пари за тото, жълта преса, ракия и цигари има винаги! Въпрос на избор!
Преди хората работеха в задушни канцеларии, с олющени мебели и изпочупени чекмеджета и полици.
image

Днес младите работят в бизнеспаркове и създават нова атмосфера. Вдигат летвата за нас, а ние се надпреварваме кой ще плюе по-надалеч.
Всичко това ни дава нова визия, показва ни по-високи стандарти, открива ни нови възможности.
Но трябва да се научим да работим по нов начин с повече мислене и по-малко хамалогия. В света царува икономиката на знанието. Трябва да си признаем, че не можем да лежим само на дипломите си от онова време. Трябва да знаем! Трябва да учим, да се преквалифицираме, да повишаваме квалификацията си непрекъснато! Ако не ни трябва диплома, можем да ползваме безкрайната информация в нета, както правят младите! Ако не произвеждаме нищо или ако го правим с дефекти, как ще чакаме високите заплати. Отвякъде чуваме това - имате много ниска производителност на труда. Затова пък сме много устати и произвеждаме оплаквания денонощно!
Когато започнах да се занимавам със счетоводство в началото, нямах счетоводна програма и компютър. Правех всичко на ръка, пишех големи фармани с мемориални ордера и попълвах журнали. После се появиха счетоводните програми и постепенно се усъвършенстваха. Работата ми се издигна на ново ниво. Можех да правя повече анализи и прогнози. Наложи ми се да завърша икономика, непрекъснато изучавам новите закони и промените в тях. Вече не вися на опашки в данъчните служби, защото имам електронен подпис и интернет. Всички говорят срещу данъчните, но има обявен телефон в сайта на НАП, на който съм задавала десетки въпроси и винаги съм получавала вежливи и изчерпателни отговори. Данъчните не са същите. Ние имаме скелети в килера! Трябва да ги изхвърлим оттам. Моята работа няма нищо общо с това, което беше преди 20 години. Светът се променя, но аз се променям заедно с него.
И така, днес внимавам къде и с какво се храня, избирам откъде да пазарувам, гледам кино и купувам книги, уча и чета непрекъснато. И се радвам на нова България!
Аз не мога да я оплюя, защото я харесвам! Защото виждам, че старото няма да се върне никога повече!
Защото има стойностни млади хора, които гледат в бъдещето и създават нови реалности.
Няма нищо съвършено. Моля ви не ги похулвайте, нека останат тук! Ако избягат, то ще е заради нашия манталитет!



Гласувай:
34



1. tit - Знаеш, че няма да ти противореча, Харви!:))
12.08.2010 19:57
Ако нямах дете, вече да съм се гръмнала!:))
цитирай
2. анонимен - коко
12.08.2010 20:08
Всичко е хубаво ама хората са бедни и нямат пари. Прочетете стихотворението на Христо Смирненски - Гаврош,ако не сте го чували-намерете го !
цитирай
3. анонимен - "thumbs up"!
12.08.2010 20:10
"thumbs up"!
цитирай
4. harvi - 1. tit - Знаеш, че няма да ти противореча, Харви!:))
12.08.2010 20:12
Теди, може би и ти трябва да помислиш да си намериш работа в София. Не е всеобща панацеа това, но много хора се спасяват тук. Най-малкото ще смениш атмосферата. Детето е смисълът на живота! Заради него си заслужава да се живее! Ти си силна и способна жена. Сигурна съм, че ще се справиш! Благодаря ти, че не ми противоречи! :))
цитирай
5. harvi - 2. анонимен - коко
12.08.2010 20:17
Едно време Смирненски се изучаваше в училище. Има много стереотипи на мислене, които трябва да се разчупят. Не е хубаво да гледаме през витрините и да се чувстваме безпомощни. Сигурно би могла да се намери някъде за нас нова или по-добра работа или дори само някакъв допълнителен доход Просто не трябва да сме пасивни.
цитирай
6. harvi - 3. анонимен - "thumbs up"!
12.08.2010 20:17
10х
цитирай
7. compassion - Разбирам идеята ти и те подкрепям
12.08.2010 20:47
в намерението да ободриш хората и да ги насочиш към нови по-позитивни мисли. Всичко е в главата на човека и в неговата нагласа. Ако искаш да плюеш, каквото и да стане, винаги ще намериш кусур, за да критикуваш, а ако си доброжелателен, винаги ще намериш нещо хубаво да го похвалиш. Така е.
Искам да ти вярвам harvi. Сигурно си права, ти живееш там и имаш повече наблюдения. Аз си идвам за кратко, насъбирвам неприятности и си тръгвам като попарена. Друго е, нямам време да се приспособя.
Поздрав, Руми
цитирай
8. priqtel12 - Аз също съм съгласная с написаното от теб, Ева,
12.08.2010 21:04
подкрепям и мнението на Руми, че само позитивно мислещия човек може да върви смело напред....Промени се животът ни, младите хора мислят различно, имат много източници на информация, които ползват постоянно, мислят рационално, готови са да възприемат по-бързо промените, жалкото е , че държавата като институция все още изостава в грижата си за тях........, младите хора не чувстват в достатъчна степен подкрепата, която би трябвало да получават от нея.
Поздрави!
цитирай
9. harvi - 7. compassion - Разбирам идеята ти и те подкрепям
12.08.2010 21:06
Руми, за съжаление трябва да призная, че има сериозна разлика между по-големите и по-малките градове. Аз съм свидетел на постоянни промени в положителна посока. Не само младежите са различни, хората на моята възраст също мислят и действат различно. Когато учех в УНСС беше пълно с мои връстници. Много хора пътуват вече свободно, виждат какво е навън и се стремят да вдигат собствените си стандарти. Западните фирми, които имат офиси у нас, също вдигат летвата. Трудно е когато няма към какво да се стремиш, когато няма с какво да се сравняваш. Така е във всяка област. Тук беше ясно, че ще има закрити браншове и индустрии, че ще има съкращения в администрации и служби. Това са неща, които не стават внезапно. За тях се говори отдавна. Имаше достатъчно време, ако хората мислеха далновидно, да се преквалифицират. Даже имаше и безплатни курсове. Но дори и ако трябва да си платиш, перспективата да стоиш незнайно колко дълго без работа би трябвало да стимулира някакво обучение. Или търсене на алтернативи, докато е време. Когато в едно малко населено място изведнъж се затвори някакво предприятие - абсурд да си намериш работа. Но има признаци, че нещата вървят натам доста преди това. Трябва да се мисли. Но всеки се надява, че и месеци да стои там без заплата, все някога ще му платят и точно него няма да уволнят. А те уволняват всички. Но в същото време, всички чакат социални помощи и отказват предложения за работа. Не искам да звуча така, че на чужд гръб и сто тояги са малко. Просто трябва да се смени модела на мислене. Поздрави :)
цитирай
10. harvi - 8. priqtel12 - Аз също съм съгласная с написаното от теб, Ева,
12.08.2010 21:16
Иве, аз съм съгласна с теб. Покрай дъщеря ми наблюдавам какво става в образователната система. Тя е абсолютно неадекватна. Твоите колеги, които влагат усилия, се справят по-скоро въпреки нея, отколкото благодарение на нея. Учебните програми са архаични, материалната база също, а децата живеят в динамично променящо се време. И се чувстват комфортно в него, но не разбират това, което учат. Защото то е старо и за моето поколение, а някои неща не знае и майка ми. Съжалявам, че трябва да призная, но от Елин Пелин дъщеря ми не можеше да разбере никакви думи, аз също не ги знаех, търсехме в речници и в интернет и беше по-скоро като научноисторическо изследване, отколкото урок по четене. За данъчно стимулиране също може да се мечтае. По едно време създадоха с пари на ЕС някакви инкубатори, ама после какво стана с тях - не съм чула. Права си - държавата е длъжница на младите! Поздрави :)
цитирай
11. harvi - Да направя едно уточнение, защото коментарът ми може да се приеме в друго звучене.
12.08.2010 21:31
Разликата между малките и големите градове не е в хората и техните възможности. А в перспективите за развитие на бизнес и свобода за действие. В големите градове има по-голям избор, свободни работни места или по-голям пазар за стоки и услуги. Има повече вериги магазини, офиси и места за развлечение.
цитирай
12. tit - "Братчетата на Гаврош" е проза!!!
12.08.2010 22:11
анонимен написа:
Всичко е хубаво ама хората са бедни и нямат пари. Прочетете стихотворението на Христо Смирненски - Гаврош,ако не сте го чували-намерете го !

Имаш предвид "Малката цветарка", мисля!:)
"Ти целият скован от злоба си,
о, шумен и разблуден град..."

...нямаш познания, за да атакуваш "Новите римляни", драги!:)))

А ако ги придобиеш - най-вероятно ще станеш един от тях!:)
цитирай
13. sunflower - от много красив ъгъл си погледнала на нещата
13.08.2010 07:54
и аз напълно подкрепям казаното.
точно този е ъгълът, от който трябва да гледаме :)
цитирай
14. harvi - 13. sunflower - от много красив ъгъл си погледнала на нещата
13.08.2010 08:12
Благодаря ти:) Радвам се, че сме много с това мислене! Поздрави :)
цитирай
15. tit - Харви, искам да се извиня!
13.08.2010 09:13
Анонимният - коко не греши. Това, което цитирах е началото на стихотворението "Братчетата на Гарвош". "Цветарка" започва чувствително по-нежно:
" Тази вечер Витоша е тъй загадъчна и нежна -
като теменужен остров в лунносребърни води...",
а прозата, която имах предвид е"Босоногите деца"!:)
Държа да си призная грешката, но по-същество продължавам да смятам Смирненски за неподходящо възражение...
Приятен и спорен ден ти желая!:))
цитирай
16. strannica - ...
13.08.2010 11:13
И аз не мога да плюя България. Защото я харесвам.
Реалността е в главите ни - за какво мислим, върху какво се концентрираме.
Днес, дори и да живееш в малко градче, с минимални средства - за компютър и интернет /средствата са минимални в сравнение с получаването на няколкогодишно висше образование да речем/ можеш да получиш достатъчно знания и информация, дори да работиш и да изкарваш пари, както си седиш пред компютъра в къщи. Ако нямаш достатъчно средства, можеш да не купуваш книги , а да ги четеш в електронен вариант, и "фитнесът" да си правиш вкъщи :) Но за това се иска по-друго мислене от онова преди 20-30 години.
Едно време се сърдех на родителите ми, когато като казвах "Не мога" и започвах да обяснявам защо не мога да направя нещо /причините естествено! :))) винаги бяха обективни и никога - в самата мен/ ме прекъсваха /при това без капка съчувствие моля ви се!!! :))/ - "Щом не можеш - значи не искаш!" и с това разговорът приключваше.
Трябва ли да казвам, че сега съм им много благодарна? :) И че съм възпитала по същия начин и децата си и виждам резултатите - хора, които активно мислят "КАК мога да постигна това?" /каквото и да са си наумили/, а не медитират върху "ЗАЩО не мога да го направя?" и не мрънкат колко е гадно всичко наоколо...
Поздрави!
цитирай
17. анонимен - zoro
13.08.2010 11:14
Hubavo i euforichno napisano. Samo da pitam,nqkyde pari gratis da prodavat? Vtoro-ciq e sobstvenostta na tezi magazini....100 na 100 chuzdo uchastie. I malkoto pari,koito imame otivat v chuzd dzob...Ne me radva takova razkrepostqvane v koeto decata mi qdat cirena ot neznam kyde si,a istinsko BG sirene nqma..Ne me radva tova,che nashite proizvoditeli tynat v mizeriq,a nie vizdash li pazarime v smrydliv luks. Bi me radvalo da ima verigi ot BG magazini,a ne sys srybsko,nemsko,avstriysko,slobensko ....uchastie. Decata sa po razkreposteni...da na 13 se seksat, pusat,piqt i se drogirat, a za poboishtata v uchilishtata da ne govorime... mnogo neshto rozovo gledash i ne mi puka ti kak si podbiras hranata i kolko dylgo mislis da ziveesh...interesuvame da nqma gladni pensioneri deto kato vzemat pensiq kupuvat 100 ili 200 grama sirene, ta cak do drugata pensiq. Imenno ot takiva podkrepqshtite gubi bylgarkiq produkt, a ot tam i samite nie. Nqma proizvodstvo,nqma prodazbi,nqma rabota,nqma pari-ostava glada. Mnogo poveche bih se radval da nqma gladni i bolni siraci,hora koito v 21 vek oste ziveqt bez tok i voda,skitashti cigani....Standarta se vdiga,no i propastta mezdu bogati i bedni systo...Andreskovci mnogo,a Rokfelerovci na prysti da gi brois
цитирай
18. анонимен - тъпа статия
13.08.2010 11:53
Затова ли младите хора бягат от бивша България - и възрастните се самоубиват или умират в мизерия защото не могат да възприемат новата ЧАЛГАРИЯ - която е добра - да за шепа хора предимно крадльовците и мръсниците - каква икономика развита има за да работят и да се радват ба живота хората та и да ходят на кафе и кино в т.н. ШИБАНИ МООЛОВ където е перачницата на пари също а за бизнеспарковете - та те повечето от тях са стоят празни - в тях са предимно електроразпределителните крадливи дружества и тям подобни - или с две думи СИТ НА ГЛАДЕН ВЯРА НЕ ХВАЩА - като някой от нас се наяде и почва да хвали простотията а за пълните магазини с хранителни и други боклуци да не говорим - поинтересувай се или малко повече чети за да разбереш съставките им - при това се произвеждат без никакъв санитарен качествен и технологичен контрол - но пък доказано е през тези 20 год. че някои имат такъв страхотен вкус че и говна да им се предложат ще ги ядат с голям кеф - та това е нова ЧАЛГАРИЯ не е вече БЪЛГАРИЯ и не бива да се мърси името на нашата България - тя довивя 13 века но вече я няма
цитирай
19. bowman - Съжалявам за задигнатите летви ...
13.08.2010 11:58
"Накрая навлязоха световните вериги с високите си стандарти и новата култура. Колкото и да ги оплюваме, те промениха мисленето ни. Вдигнаха ни летвите.
Можем да си останем старите "прошляци", които влизат в старите "бълхарници" и купуват стогодишно сирене с неясен произход от неработещата хладилна витрина"

Все още има свястно сирене и кисело мляко , ако имаш връзки на село . Поне докато кравате не се вкултури и започне да го произвежда и тя синтетично по европейски "вкултурено" , поздрави !
цитирай
20. makont - Браво, така трябва да се мисли,
13.08.2010 12:22
положително и да се вижда хубавото, че сме станали едни черногледи и ако няма нищо лошо, то ние сами си го създаваме, за да си пострадаме малко, сакън да не ни е много хубаво. А тове, че си счети, като мен, вече ме срази напълно и отиваш в графа "любими". Успех с ДДС-то и да живеят електронните подписи!
цитирай
21. harvi - 15. tit - Харви, искам да се извиня!
13.08.2010 14:27
Спорен ден и на теб!
цитирай
22. harvi - 16. strannica - ...
13.08.2010 14:32
Привет :) Наистина е въпрос на мислене. Лошото е, че според статистиките само 14% от домакинствата ползват интернет. Не зная доколко са достоверни тези цифри, но мен ме шокираха. А децата ти си задават правилните въпроси и със сигурност ще успеят в новата действителност. Истината е, че ако не искаш да изоставаш от времето, можеш да се променяш с него, независимо от възрастта си. Нямаме оправдание за назадничаво мислене. Благодаря ти за коментара!
цитирай
23. harvi - 17. анонимен - zoro
13.08.2010 14:41
Зоро, уважавам различното мнение. Но във веригите магазини, независимо от къде са капиталите, се продават предимно български стоки от български производители. Тези вериги осигуряват на нашите производители такива обороти, за които преди не са могли и да мечтаят, включително и излизане на чужди пазари. Само че имат изискване за сертификати за качество и произход. Има десетки български производители от всякакви браншове, които са изградили производствени мощности, с които можем да се гордеем. С новите стандарти за храните още повече ще се затегне контролът върху съставките, което за мен също е положителна новина. Аз си купувам само българска храна. А в моловете се продават също български дрехи и обувки, веригите за хранене купуват стоките си от български производители. Да, ако имаш една крава и си я отглеждаш в бараката на двора, няма да имаш сметка и ще тънеш в мизерия. Но има и модерни ферми из цялата страна.
Що се отнася до децата - те са такива, каквито ние сме ги възпитали. Имаме персонална отговорност. Аз нося отговорност за моята дъщеря и смея да твърдя, че възпитавам детето си в патриотизъм и християнски ценности.
Младите хора не са виновни за състоянието на пенсионерите. Те са така заради миналото, по което много хора таят мъка и меланхолия.
Въпреки различията в мненията, сте добре дошъл тук!
цитирай
24. harvi - 18. анонимен - тъпа статия
13.08.2010 14:45
"Нашата България" явно има различни измерения. Хората, които познавам и виждам, не слушат чалга и не са носители на чалгакултурата. Производителите на храни с качества, които описвате може да са почитатели на чалгата. Но пазарът ги изхвърли от себе си. Не можеш дълго да мамиш.
Кой какъв е бил през мътните 20 години на преход и от къде има парите, явно ние от народа няма да разберем. Дано някой ден все пак има правосъдие. Въпросът е какво ще правим оттук нататък?
цитирай
25. harvi - 19. bowman - Съжалявам за задигнатите летви ...
13.08.2010 14:46
Надявам се с новите стандарти за хранителните продукти това да не е единствената опция. Поздрави :)
цитирай
26. harvi - 20. makont - Браво, така трябва да се мисли,
13.08.2010 14:48
Поздрави за всички счетита и за теб, персонално :) Аз днес съм на курс за счетоводно приключване на годината. Предварително :) Спокоен уикенд!
цитирай
27. анонимен - Егати глупостта. . . . това ли е ху...
13.08.2010 14:53
Егати глупостта.... това ли е хубавото в България ? Радвам се,че вече не съм в нея. Молове,бизнес паркове,вериги магазини.... Остава и ти да си над 80 кила и мечтата ти да е Хамерика....
цитирай
28. harvi - 27. анонимен - Егати глупостта. . . . това ли е ху...
13.08.2010 14:57
Хубавото е, че има възможности за бизнес тук. Може да се подиграваш, но при всички случаи е по-добро, отколкото беше. Аз не съм обидчива :) Успех там, където си!
цитирай
29. анонимен - Не няма възможност за бизнес тук, в ...
13.08.2010 15:03
Не няма възможност за бизнес тук, в толкова дълбока заблуда си!""Нашата България" явно има различни измерения. Хората, които познавам и виждам, не слушат чалга и не са носители на чалгакултурата. Производителите на храни с качества, които описвате може да са почитатели на чалгата. Но пазарът ги изхвърли от себе си. Не можеш дълго да мамиш. "
Живееш в някаква илюзия, такива като тебе са просто опасни - дето са затворили очи и клатят глава и като им покажеш каква е реалноста и изпадат в психоза!
цитирай
30. makont - Абе, ще я приключиме и тая година,
13.08.2010 15:16
harvi написа:
Поздрави за всички счетита и за теб, персонално :) Аз днес съм на курс за счетоводно приключване на годината. Предварително :) Спокоен уикенд!

Важното е ние да не приключим. Ако научиш нещо ново ще си споделяме! Усмихнат и спокоен уикенд!
цитирай
31. анонимен - Много говеда иома в бивша България
13.08.2010 15:31
Много е жалко- никой няма мъка и меланхолия по миналото но живота е един и всеки иска да живее нормално след катро е работл 30-40 години и се е осигурявал - е, да окраде се всичко - голяма част от хората мизерстват - и какво са виновни те че крадльовците нямат насита. Аколкото до храните - вярвайте /ето за тва сте говеда/ че ще има качествена храна със въвеждането на незадължителния стандарт - първо няма развито животновъдство което да задоволи нуждите с свинско и говеждо месо - а това което се произвежда се изнася за доста пари навън и се внасят всякакви отпадъчни,стари меса- слонско,плъхско,маймунско, птици човки в промишлени количества от Китай се мелят за саламите, от екарисажите от кучета,от котки и още какви ли не месища - това колкото и да не ви се иска да вярвате - тези които произвеждат храната никой не може да ги проверява а и една глоба не е проблем - Та пак повтарям - месото,което се произвежда тук за една седмица няма да стигне за да задоволи нуждите ни.ПРОЧЕТЕТЕ ПЛАНЪТ РАН ЪТ и ще научите повече неща. Приятно четене!
цитирай
32. vandela007 - Поздравления!
13.08.2010 15:34
За хубавия постинг!
Аз имам двама млади край себе си. Умни, интелигентни, инициативни, амбициозни. Нямах възможност да им дам бъдеще (финансово), но те се оправят според обстоятелствата. Вярвам, че ще се справят с живота си.
Аз също много се раздвам, когато младите четат, учат и искат да знаят повече. Подкрепям те напълно. Не си затварям очите за лошите неща в обществото ни, но тях кога не ги е имало...
цитирай
33. анонимен - Много е жалко- никой няма мъка и м...
13.08.2010 16:00
анонимен написа:
Много е жалко- никой няма мъка и меланхолия по миналото но живота е един и всеки иска да живее нормално след катро е работл 30-40 години и се е осигурявал - е, да окраде се всичко - голяма част от хората мизерстват - и какво са виновни те че крадльовците нямат насита. Аколкото до храните - вярвайте /ето за тва сте говеда/ че ще има качествена храна със въвеждането на незадължителния стандарт - първо няма развито животновъдство което да задоволи нуждите с свинско и говеждо месо - а това което се произвежда се изнася за доста пари навън и се внасят всякакви отпадъчни,стари меса- слонско,плъхско,маймунско, птици човки в промишлени количества от Китай се мелят за саламите, от екарисажите от кучета,от котки и още какви ли не месища - това колкото и да не ви се иска да вярвате - тези които произвеждат храната никой не може да ги проверява а и една глоба не е проблем - Та пак повтарям - месото,което се произвежда тук за една седмица няма да стигне за да задоволи нуждите ни.ПРОЧЕТЕТЕ ПЛАНЪТ РАН ЪТ и ще научите повече неща. Приятно четене!


ЕЙ, ДЕБИЛ ЧЕРВЕН, ПАК ЛИ ГРУХТИШ за ПЛАНА РАН-ЪТ? ДА НЕ БИ НЯКОЙ ДА ГО Е СЛЕДВАЛ ДОСЕГА? ЯНКО ЯНКОВ НА ВРЕМЕТО СЕ ОПИТВАШЕ ДА ГО РАЗЯСНИ И ПОПУЛЯРИЗИРА И СИ ОТИДЕ СКОРОПОСТИЖНО, ГАДИНО ЧЕРВЕНА.
цитирай
34. анонимен - а отдолу?
13.08.2010 16:04
Нямам нищо против оптимизма, но зад това, което показваш, не виждаш ли пак червените командни муцуни и празния, ТОЧНО КАКТО ПРЕДИ, ПРИ ОФИЦИАЛНИЯ КОМУНИЗЪМ поглед на българина. Нелошо папу и плюскане е имало и при Червенков (още не е било досъсипано и изядено всичко, останало от "монархо-фашизма"), даже и някои нечервени са се чувствали сравнително "добре", но червената зараза вече е действала, ДЕЙСТВА И ДНЕС.
цитирай
35. proffalion - Добре е да слагаш от време на време розови очила , но не бива да свикваш ....
13.08.2010 16:52
Честно казано поразвесели ме с меко казано висшия пилотаж в пропагандата :) Не ми се занимава на всеки твой аргумент "ЗА" на пиша по няколко "НЕ" , по простата причина че вече е без всякакво значение кой (от премиера до последния клошар) от нас какво мисли и кое счита за правилно , решенията за територията на която все още ни се позволява да живеем от поне 13-15г не се вземат тук . Тук има само назначавани с външни протекции супервайзъри имащи за основна задача да претворят решенията на ЕС , ЕП ,МВФ, СБ, СТО, НАТО и прочие абревиатури в правила и канон за нашия живот . За целта са необходими и PR-агенти като тебе и не е лошо да помислиш дали няма да направиш по-добра кариера на това поприще :)
цитирай
36. анонимен - Я, колко хубаво било в България пък ...
13.08.2010 16:54
Я ,колко хубаво било в България пък ние да не знаем.Големите търговски вериги са просто супер-моите работници си накупиха плазми ,климатици всякаква бяла и черна техника.Само ,че на кредит .Сега всеки ден получаваме запорни писма ,посещават ни едни яки момчета слизащи от едни коли с надпис "Банкова сигурност" и след като "поговорят" с кредитополучателите после заекват 2-3 дена.През 1989 год завърших висшето си образование почти без пари-купон за първо ,второ и трето -50 ст,общежитие с парно ,топла вода и смяна на чаршафите всяка седмица -2.5 лв.Сега семестриалната такса на дъщерята е 980 лв ,а на сина 640 лв.За квартира и на двамата понеже са в различни градове още по 400 лв.Да продължавам ли с прелестите на новия живот.Така ,че на тези които са живяли преди и сега няма какво да се разаснява-онова спкойствие и безгрижие с нищо не може да се купи или сравни.Аз получих писмо от завода ,че вече закъснявам да почна работа с 5 дни и ще ме дават под съд.Сега завършващите хиляди деца какво ги очаква
цитирай
37. анонимен - Точно така!..
13.08.2010 19:32
Животът у нас стана модерен в най-добрия смисъл на тази дума! Плюещите са или индивиди-прости и без достатъчно образование и мързеливи, или генетично родени опортюнисти, респ. комунисти-болшевики по дух, които за разлика от наличните мафиоти не само не умеят да крадат, но не умеят нищо да работят... А критериите са високи! И никой не ни е крив ако не сме в състояние да ги прескочим... Това е Днешния Свят...
цитирай
38. harvi - 29. анонимен - Не няма възможност за бизнес тук, в ...
13.08.2010 19:36
Виж, сигурно звучи така, че живея в розов свят на илюзии. Но не е така. Аз нося доста отговорности, а и работя с различни хора и фирми. Не работя със собственици на молове и на големи предприятия. Не ми е такъв ранга. Аз съм обикновен човек и живея сред обикновени хора. Не изпадам в психоза, а и не мога да си я позоля. Не съм симпатизант на нито една партия, така че не можете да ме обвините в популизъм - не защитавам ничии интереси. Но не съм чувала за нито една друга нация, която толкова много да се самооплюва. Извинявайте, но по цял ден имам чувството, че живея в плювалник и трябва да се дезинфекцирам ежедневно. Замеряме се с биологични отпадъци.
Сперд мен е време след 20 години да запретнем ръкави, да спрем да чакаме да ни раздадат въженцата за самообесване, и да започнем да се борим за живота си. Ама не с оплакване и оплюване, а с работа, учене, комбинативно мислене и визия за бъдещето. Това зависи само от нас.
цитирай
39. harvi - 30. makont - Абе, ще я приключиме и тая година,
13.08.2010 19:43
Аз работя с Бизнес Навигатор и това лято фирмата производител организира безплатни курсове на различни теми за клиентите си. После раздават папки с материалите от курса и сд със задачите. Чай, кафе, климатик и вежливо отношение. Безплатно. Защото има яка конкуренция на пазара. Не чух чалга вътре... Поздрави :)
цитирай
40. harvi - 31. анонимен - Много говеда иома в бивша България
13.08.2010 19:48
Сигурно можеш сериозно да се наплашиш от такава информация, но не си ли съгласен, че много злокачествени болести се развиват и от негативизъм, злоба и притеснение, с което не може да се промени нищо. Статистиките са в полза на стреса, като причина за смъртоносни заболявания. Може да си прав. Няма ли някоя неправителствена организация да те подкрепи, ако имаш доказателства за думите си?
цитирай
41. harvi - 32. vandela007 - Поздравления!
13.08.2010 19:51
Съгласна съм с теб, че ние си възпитаваме децата. Не е въпросът да си затваряме очите, а да ги научим да имат правилното отношение, за да успеят. Дано твоите млади те радват дълго! Поздрави :)
цитирай
42. harvi - 33. анонимен - Много е жалко- никой няма мъка и м...
13.08.2010 19:51
Явно си имате приказка от преди :)
цитирай
43. harvi - 34. анонимен - а отдолу?
13.08.2010 20:10
Може и да си прав, но със сигурност тези милиони и милиарди вече са разпределени по върховете. Там по всяка вероятност червенее. Не знам на кой е молът, но на мен ми е приятно вътре. С мен се държат като с бял човек. А аз определено не червенея. Аз от 19 години правя счетоводство на фирми. Виждам какво става - както се казва, ръката ми е на пулса. Всеки един от нас се научи първо да ходи, после и да скача. До 89-та година нямаше научени. Може да е имало предварително подготвени по план. Но това нас не ни касае. Когато започнах работа на 24 години, защото на толкова завърших, не можех да си намеря работа като секретарка никъде, защото нищо не разбирах от бизнес кореспонденция или каквото и да е от новия вид бизнес. Самият бизнес нищо не знаеше за себе си. После изкарах шестмесечни целодневни курсове за офис мениджъри и за секретарки. После започнах да се занимавам със счетоводство. После завърших бизнес-администрация и сега ми е смешно, като си представя точно какво не съм знаела. Разказвам ти тези неща, защото това беше естественото развитие на хората, бизнеса и климата в обществото. През тези години се учехме. Сега вече знаем как се прави бизнес, имаме опит. Той не е червен. Очакванията и нагласите определят развитието на икономиката в бъдеще. Аз искам утре да живея по-добре от днес. Затова искам да очаквам по-добри неща и да мисля позитивно. Това важи за всеки един от нас. Затова пиша. Може да ми се подигравате или надсмивате, но всички живеем заедно и вашите очаквания влияят върху моя живот. Хайде да си помогнем взаимно, дори и това да ви звучи смешно. Поздрави :)
цитирай
44. harvi - 35. proffalion - Добре е да слагаш от време на време розови очила , но не бива да свикваш ....
13.08.2010 20:15
За това, което си написал,съм съгласна с теб - тук не се определят стратегическите ни решения. Но това е друга много голяма тема. Ние - всеки един от нас - нямаме национална кауза, виждане за развитието на нацията, не си знаем националните интереси. Така е от византийско време. Нямам интерес към PR, но към националните интереси - да. Мислиш ли, че народът е способен да формулира националните си интереси. Ако да - как? Съгласна съм да направя тема тук, а пък всеки да пише каквото смята за важно от своя гледна точка.
цитирай
45. harvi - 36. анонимен - Я, колко хубаво било в България пък ...
13.08.2010 20:26
Тук има нещо много сбъркано. Не в теб, нямам предвид това, а в тази ситуация. Аз едно време и стипендия получавах, а после закриха предприятието и това ме освободи от разпределение. Защо се нахвърлиха хората така да пазаруват всичко. Даже сушоари си взимат на кредит. Защото каквото и да си говорим, народът е бил беден винаги. Може да е изглеждало малко по-розово преди. Това, че едно време не сме плащали, днес е оставило възрастните хора без достойни пенсии, а "рентабилната" икономика е била фалирала още преди 85 година. Но не ми се говори за политика.
На всички по-млади ще кажа, а на по-възрастните ще споделя, че беше голяма радост на рожден ден да ми подарят ПРАЗНА кутия от кока кола, а аз да си подредя моливите и химикалките в нея. Да я поставя на видно място върху бюрото ми. Днес подобна щуротия няма да дойде на никой наум. Защото вкусът на кока-кола е ежедневие и затова е безинтересна, можеш да си я купиш от всеки ъгъл и да си изхвърлиш кутията в боклука. Ако си по-съвестен можеш да я предадеш за рециклиране.
Сигурно ти е трудно да отглеждаш двама студенти. Затова моите поздравления - признавам всички жертви и лишения, на които си се подложил. Дано и децата го оценят!
цитирай
46. harvi - 37. анонимен - Точно така!..
13.08.2010 20:28
Да, трябва да се променяме и сами да си вдигаме летвата. Поздрави :)
цитирай
47. анонимен - Живота е прекрасен.
14.08.2010 19:02
Всичко е много добре,но само от счетоводната кантора.До 1992 г.бях гл.счетоводител на голяма фирма,която беше разделена на осем дружества.Бяха съкратени много хора.Във фирмата останахме 4 души за разделяне на балансите .През 1992 г със семейството си започнахме частен бизнес,в който съпругът ми и синът ми се занимаваха с техн.част ,а аз с ръководната и счетоводството.Тъй като постоянно четях законите и всичко около тях издържах до началото на 2010 г.В момента със синът ми сме в друга държава,а съпругът ми почина.Не се сърдете,че другите не мислят като Вас .България е като безвкусно ястие,в което липсват чзст от продуктите и подправките.Мненята са различни,защото хората са различни и всеки съди откъдето седи.Ако я нямаше корупцията в Общините,може би аз и семейството ми щяхме да си останем в България,но неможе да се издържа на подкупите ,с които се притиска бизнеса непрекъснато.
цитирай
48. harvi - 47. анонимен - Живота е прекрасен.
14.08.2010 21:19
Госпожо, съжалявам за съпруга ви! Аз не споря за корупцията, но тя започва от най-най-най-ниските нива. Това означава, че се е превърнала в неразделна част от съзнанието ни - едва ли не всеки очаква да бъде подкупен или да даде подкуп. Не казвам, че няма тиня за риене, но и не всичко е черно. В цялата тази чернилка се изгражда нещо ново. По-добро. С други стандарти. То е новородено и още няма сили за да се усети. Но трябва да му дадем шанс.
цитирай
49. анонимен - какво и кои млади
15.08.2010 20:44
отделно от мола ме извиняваш драги ма младите са нагърмени поне 80 % от тех като мастии с алкохол и тревица само кат мине 20 часа вечерта и това да знайш не е от мноо убаво колкото до това дали ще пипна и ще огледам аспартамите и хормоните по щандовете мерси благодаря съм отделни тия дет не сме юристи занаятчии деца на богати родители и т.н. да мрем ли аз например искам да съм като шведските бедни
цитирай
50. harvi - 49. анонимен - какво и кои млади
15.08.2010 20:55
Ами ако родителите се оплакват непрекъснато и тези деца и млади виждат само скандали и навъсени лица, чуват псувни и нецензурни изрази и им се втълпява, че животът е гаден, гнусен, труден и несправедлив, ако нямат личен пример в лицето на родителите - бягат при алкохола и тревата. Цяло поколение израсна само. Ако крайната ви цел е да сте беден, пък макар и по шведски модел - това ще показвате и на всички около себе си. Аз ви пожелавам по-достойно бъдеще.
цитирай
51. boristodorov56 - Да не злословим срещу България!
16.08.2010 01:42
Най-големите врагове на България са българите!
Никой не е нанасял толкова и такива поражения на Родината ни и народа `и,
че това започва да прилича на едно кошмарно сепуко.
Винаги съм си мечтал да не бъдем смахнати хронографи на една кошмарна ехоха, а пътепоказатели към жадувания едем, дори и с цената на четеридесет годишна разходка из нищото.
Бъдещето на народа ни и държавата му е единствено в нашите ръце -
ние сме отговорни, а не политиците, защото сме ги оставили да си развяват байряка безнаказано. Не казвайте, че нищо не може да се направи - това е оправдание! Нека не са оправдаваме, а ги направим реално отговорни пред нас.
Но тава няма да стане с мрънкане - иска се и нещо друго - всички го знаят - здрава тояга.
Бастилията на плутокрацията трябва да се разруши!
За да можем да танцуваме танца на душите си - без да се страхуваме за утрешния ден и децата си! Дедите ни са го правили. Защо ние да не можем?
Оскотяхме ли.
Или се скопихме?

цитирай
52. harvi - 51. boristodorov56 - Да не злословим срещу България!
16.08.2010 09:12
Прекрасно! Само едно допълнение - 40-те години в пустинята са били поради робското мислене в тях. Дано не чакаме толкова заради същото! Много благодаря за силния коментар!
цитирай
53. blondstyle - Harvi,
16.08.2010 10:44
за пореден път много ми хареса твой постинг. България е страна с много лица - от крайна мизерия до лукс. Различните хора живеят в различни реалности - затова някои я оплюват, мечтаейки за миналото, което няма да се върне, други виждат новото и положителното в нея. И в България човек може да промени живота си и да живее по-добре, но трябва да се отърси от удобния мързел, пасивността и желанието да прехвърля цялата вина за несполуките си върху държавата и политиците. Да, те диктуват рамката и наистина трябва да внимаваме за кого гласуваме, но една голяма част от живота ни зависи само от нас.
цитирай
54. moreto66 - Мъдростта е в това да разберем какво можем да променим...
16.08.2010 15:14
Аз съм от поколението, живяло по равно преди и след "демокрацията". Това, което е днес България, не може да се определи еднозначно. Реалностите за различните хора са между двата полюса - от много добре до мизерия. Най-уязвими са пенсионерите и хората в неравностойно положение. Наистина не се раждаме еднакви: различаваме се по интелект, образование, таланти, умение за учене, наследство, шанс...Но е истина и това, че бъдещето ни е в нашите ръце. От нас зависи как ще използваме потенциала, който имаме, и за какво. Дали ще се усъвършенстваме, повишаваме квалификацията си, ще усвояаме нови знания и умения или ще прекараме остатъка от живота си в мрънкане по отминалите времена. Обичам България, което беше причина, за да се върна от чужбина, спазвам традициите и обичаите, чета непрекъснато, уважавам исторята и културното наследство...Но идва поколението на синовете ми, младите..Те живеят и създават една нова реалност, с нови потребности, с по-висока образованост, с по-висока производителност, динамични, адаптивни, търсещи..те имат право да изградят своя живот тук на нашата си зема иимат право да се чувстват добре, да не са принудени да отиват в други страни да учати да работят...За да се сбъдне всичко това ние - поколението на техните родители трябва да се адаптираме, не да загърбим старото, а да запазим доброто от преди и да надградим, да се адаптираме, да бъдем по-гъвкави. Защото и ние ще живеем по-добре, и децата ни ще останат тук.
В този смисъл има ново лице на България. Не знам дали са точно моловете,но и на мен би ми било приятно да паразувам там, ако имах повече пари, бих отишла на кино, ако..и бих си купувала книги..Все хубави неща.
Продължавам да си оставам непоправим оптимист, въпреки всички мрачни демографски прогнози и напук си седя тука и дълбоко се моля поне втория ми син да не хване широкия свят и да успее да се реализира в България, а пък големия да се върне...един ден..
Бог да благослови родината ни!
цитирай
55. harvi - 53. blondstyle - Harvi,
16.08.2010 16:46
Благодаря ти за коментара! Интересното е, че когато са в чужбина, българите са готови да работят всичко, работят на няколко места и след това се радват на плодовете на труда си. А тук мислят по различен начин - очакват разрешението от вън. Може би ни пречи гордостта и страхът от отхвърляне тук. Навън никой не те познава и си готов и тоалетни да миеш, тук търсиш работа на бюро или най-малкото - такава от 8 до 17 ч и в 17.05 си в рейса на път за в къщи. Познавам един човек, който през седмицата работи на представителна дипломатическа работа в чуждо посолство в София. През лятото вечер и през уикенда слага работния гащеризон и със строителна бригада прави ремонт по домовете. Плаща си сметките, спестява за нова кола, ходи на почивка със семейството си в чужбина и никой не може да му каже нищо. Затова си много права - голяма част от живота ни зависи от самите нас. Поздрави :)
цитирай
56. harvi - 54. moreto66 - Мъдростта е в това да разберем какво можем да променим...
16.08.2010 17:09
Еми, благодаря ти за коментара и за споделеното тук. Децата ни копират, изграждат си светоусещането покрай нас, наблюдават ни нас, за да решат каква емоция да изживеят. Да им дадем цел и надежда тук. Когато усетят новото, много млади хора ще се върнат в България.
Молът, книгите и киното не изчерпват промените. Човек сам избира алтернативите - може да избере да си построи дом, да ходи на екскурзии, да инвестира - вариантите са много. Често изборът на някой от вариантите елиминира останалите или ги ограничава (поне за сега) - но е важна крайната цел и личното възприемане на успеха. Затова е нужно да се научим да носим отговорностите си - защото всеки избор носи последици, с които се сблъскваме самите ние. Много си права, че ни е необходима мъдрост...
Присъединявам се към теб - Бог да благослови родината ни!
цитирай
57. анонимен - Отдавна не бях чела нещо толкова ...
16.08.2010 18:58
Отдавна не бях чела нещо толкова приятно и позитивно.Наистина да престанем да плюем ще е най-добре.Благодаря на авторката за написаното ,много изчерпателно,точно и вярно според мен.Преди малко разглеждах и снимки от фейсбук-книгата на България-ами то такава красота ,чак нереална.Доста от хората също се чудеха това от България ли е.Много е хубава родината ни.Малко и трябва,да бъде мааааалко по-чистичка и ще е супер,ама и така си я обичам.
цитирай
58. harvi - 57. анонимен - Отдавна не бях чела нещо толкова ...
16.08.2010 21:01
Благодаря! Много е красива страната ни! Наистина е райско кътче :) Аз също я обичам. Поздрави и добре дошла тук!
цитирай
59. jdeel - Чууудесна статия!Малко е гад...
17.08.2010 22:11
Чууудесна статия!
Малко е гадничко дето така са се организирали нещата. Не е ли парадоксално това, че за разлика от миналото, когато е трябвало много да се работи, сега сякаш трябва да се работи още повече? В този свят, изпълнен с технологии, роботи, всякакви заместители на човека? В началото на 21 век нещо не изглежда наред. Хората са мрачни, навъсени, бленуват по миналото си, когато нещата са били по-наред, а всъщност са били по-зле. Казват, че им е било спокойно във времето когато изборът е бил незначителен, и доста често - забранен. Спокойствие??

Аз също съм навъсен, ненавиждам столицата, която прилича на първобитен цигански квартал. Тези сгради, новите - те стоят някак като на свинче-звънче.

Но светът се променя. Това винаги го прави. И мисля, че всеки път се открива нова част от пъзела. Но вътрешно повечето хора са против това.

Сега младите изглеждат като умопомрачени, сякаш самия Сатана се е вселил в тях. Правят неща, които са неприемливи. А според тях на дъртите нещо им кука.
Това е сценарии, който винаги се повтаря. Млади срещу стари, новото срещу залязващото. Една борба в която винаги губи старото.

Да, хвърлят се, купуват - телевизори, печки, миялни. Пазаруват като откачени. Пазаруват като невиждали, защото наистина не са виждали. Това е новото, което не е виждано досега. Вижда се, че новото винаги иска да пробие, но и винаги среща стената на старите убеждения.
Да, има и клопка. Сега някои ще купуват, а после цял живот ще живеят в задължения. Но защо вместо да мрънкате и да създавате тези клопки, дърти олигофрени, просто не признаете, че светлината ви изгасва. И само ще бъдете нещастни, че някога сте светили. Защото опитите ви да спрете навлизането на новото се обръща срещу вас и ви наказва.

Започвам и аз да се чувствам дърт олигофрен, което никак не изглежда добра перспектива. Знаете ли, просто си затворете устите вече, искам да живея спокойно.
цитирай
60. good4you - harvi, не искам да ти противореча. Уважавам те,
18.08.2010 13:24
но защо не мога да ти повярвам, че новата България е едно светло място за живеене? Аз бях за 9 месеца на специализация в Лондон и от тогава нямам покой. Всичката тая мръсотия и простотия тук ме дразнят. Даже красивите момичета ме отблъскват с облеклото и поведението на проститутки. Само чакам уреждането на документите и заминавам там на работа. Не искам да пропусна дадения ми шанс а развитие.
Съжалявам, ако съм те огорчил. Майка ми също се моли да остана, но вярвам, че като (ако) успея и тя ще се гордее с единствения си син.
цитирай
61. harvi - 59. jdeel - Чууудесна статия!Малко е гад..
21.08.2010 14:39
Благодаря! Вярно е, че трябва да се работи доста усилено, но не е задължително трудът да се приравнява с хамалогия, точно нашият век предполага повече "мислене" в трудовия процес :) Хората са мрачни, защото повече гледат към това, което нямат и приемат това, което имат за даденост. Но не е така. По-добре да оценим това, което имаме и хората около себе си, преди да ги загубим или да е станало късно. Нищо не е завинаги и не е даденост завинаги.
Пожелавам ви интересен живот, а младежкият дух не зависи от възрастта на тялото :))
цитирай
62. harvi - 60. good4you - harvi, не искам да ти противореча. Уважавам те,
21.08.2010 14:41
Аз казах, че има ново начало в България, не съм казала, че има зрялостта на английската икономика :) Успех в работата :)
цитирай
63. cvetnica - Висш пилотаж, Ева!
28.08.2010 11:39
С твърдото ми убеждение и вяра, че ще стане тази промяна в мисленето.
Всеки сам избира позицията си и удобната гледна точка за мърморенето и недоволството си.

Видяла съм много места по света, но винаги с трепет и вълнение се връщам в моята България. Тук се чувствам прекрасно и щастлива!
Ще си позволя едно допълнение. Всичко в живота ни е една добре премислена и осъществена организация!

Поздравявам те!
цитирай
64. harvi - 63. cvetnica - Висш пилотаж, Ева!
30.08.2010 20:54
Много ти благодаря за коментара! Ти наистина пътуваш много и можеш да направиш сравнението. Може да има още много неща за промяна, но е важно, че новото е започнало. А животът на всеки е негова лична отговорност! И аз те поздравявам :)
цитирай
65. zaw12929 - На какво да се радваме, освен че сме глупаци
13.02.2011 20:06
Тези молове съсипват икономиката на България. Ставаме като една африканска държава, която произвежда кафе- ние само фуражно жито
Като нямате знания и мисъл- радвайте се, докато след време няма да има на кого да се продава...съсипано селско стопанство, съсипана промишленост- какво ни остава- яж отрови и мри!
цитирай
66. harvi - Само един въпрос -
13.02.2011 22:03
понеже нямам знания, бихте ли ми обяснили как съсипват икономиката?
цитирай
67. анонимен - mQypvlHncaZ
24.05.2011 23:51
You've hit the ball out the park! Inrcedblie!
цитирай
68. анонимен - KSJywTBgsiOI
25.05.2011 09:25
The forum is a brighter place thanks to your posts. Tankhs!
цитирай
69. анонимен - ZWvSFXSNBAraVhuvoNL
25.05.2011 14:13
Dq1za7 <a href="http://jlmgggbltydz.com/">jlmgggbltydz</a>
цитирай
70. анонимен - CPPwGKfkcF
25.05.2011 14:41
nNq4aC <a href="http://mvewctdqsifq.com/">mvewctdqsifq</a>
цитирай
71. анонимен - vEihWKSGLKvKnGHpYtW
25.05.2011 19:09
boSZwE , [url=http://gbkxpsvrogiq.com/]gbkxpsvrogiq[/url], [link=http://jycqexmgbuto.com/]jycqexmgbuto[/link], http://skllwbjvloyz.com/
цитирай
72. анонимен - qwobURHRMFCRdsGLz
26.05.2011 18:50
7oduqU , [url=http://bpmjmpwvcjet.com/]bpmjmpwvcjet[/url], [link=http://lqyvvmuvzhet.com/]lqyvvmuvzhet[/link], http://lpnulbnonmyi.com/
цитирай
73. анонимен - JahPBRoKwzgywJbkHwd
28.05.2011 16:30
ePXaLI <a href="http://gyrjnoffavot.com/">gyrjnoffavot</a>
цитирай
74. анонимен - kxySPEQsudbKORIS
28.05.2011 17:31
RuimZA <a href="http://wtgbravogted.com/">wtgbravogted</a>
цитирай
75. анонимен - rAWmaAcjippsZGBnLtF
31.05.2011 20:27
uKwhcH , [url=http://sltocdriywsh.com/]sltocdriywsh[/url], [link=http://fivneuomsiph.com/]fivneuomsiph[/link], http://dqlescdwewaw.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: harvi
Категория: Бизнес
Прочетен: 609546
Постинги: 63
Коментари: 871
Гласове: 6334
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930